Alla inlägg under oktober 2014

Av star-shine - 23 oktober 2014 22:15

Nu börjar det mesta bli som vanligt igen. Min familj kom hem i natt. Eftersom jag som vanligt är lite av en nattuggla så satt jag vaken och väntade tills de kom hem. Var härligt att se dem igen.


Dagen har jag spenderat tillsammans med familjen. Pratat om hur de haft det och bara allmänt. Inte hänt så mycket annat utan det har varit en lugn dag.

Av star-shine - 22 oktober 2014 23:45

Jaha, ny dag igen då. Började dagen med att verkligen lata mig i sängen alldeles för länge. Men, det är faktiskt riktigt otroligt skönt att få slippa bry sig om allt ibland och bara ligga och njuta av tystnaden. Tog mig upp efter en lång stund. Sen de vanliga rutinerna, starta datorn och kolla om det hänt något spännande, äta lite frukost och så. Råkade titta till på klockan och insåg att det var dags att sätta fart. Storstädning stod det på dagens schema. Nej, jag har egentligen inget schema, men hade bestämt att jag skulle städa idag. Satte fart och det gick faktiskt snabbare än vad jag hade räknat med. Hann att få i mig lite mat i lugn och ro innan jag åkte mot stan.


Hade lite ärenden att utföra så gjorde det, sen åkte jag hem en stund, innan det var dags att hämta sonen på förskolan. Hämtade sonen och åkte hem med honom, möttes hemma av min syster. Pratade en stund, sen var det dags att åka på veckans andra möte.


Dagens möte var för oss som var drabbade av en brand under sommaren. Vi fick träffa vår advokat och få information om vad som händer med rättegång och överklagande och så. Kändes skönt att få svar på en del frågor som man hade. Längtar verkligen till den dagen då hela den här cirkusen är över och man kan lägga allt bakom sig. Som det ser ut just nu är allt långt ifrån klart. Det kommer dröja ytterligare ett antal veckor innan vi kommer få en definitiv dom. 

Det som är tråkigt är att det är massor av pappersarbete, samtal och mail hit och dit, och att ersättningar dröjer. 


Vi förlorade otroligt mycket och mycket kommer aldrig någonsin att kunna ersättas. Mycket var minnessaker från min uppväxt, men även saker från sonens första år. Sen finns det ju självklart saker som går att ersätta, men jag tror ändå inte att det kommer kännas på samma sätt ändå. Första stora grej som kommer nu framöver är ju julen. Alla våra julsaker blev ju förstörda, allt ifrån småtomtar till julgranen och adventsljusstakarna. En del av tomtarna var från min barndom, som jag fått av äldre släktingar som idag inte finns kvar här hos oss. sen kommer jag inte kunna köpa nytt allt heller. Den lilla ersättning som kommit för förstörda saker är knappt till en julgran, samtidigt ska jag göra vad jag kan för att det ska bli en sådan bra jul som möjligt. Jag måste, för sonens skull. 


Under mötet fick jag även äntligen samtal från sköterskan jag pratade med häromdagen. Fick tid för sonen så han ska in och göra ytterligare test, och fick samtidigt en läkartid. Äntligen. Nu hoppas jag att de kollar och utreder honom ordentligt.


Kvällen har varit otroligt lugn. Sonen har, för ovanlighetens skull, fått titta på tv i stort sett hela kvällen. Det blev en otroligt sen kväll för honom, men det var ändå ganska medvetet. Förhoppningsvis sover han länge i morgon. 


Av star-shine - 21 oktober 2014 22:45

Idag var det äntligen dags för mötet med vad jag trodde, hela barnteamet. Men, det var endast en person som jag behövde prata med, vilket kändes ganska skönt. Hon var otroligt lättsam att prata med, och även om hon bombarderade mig med massor av frågor, så kändes det väldigt skönt efteråt. Hon skulle kontakta övriga inblandade och så bokade vi en ny tid där vi ska följa upp allt. Då märks det vad som händer, om sonen äntligen kan få hjälp för att få bearbeta allt han varit med om, och på så vis bli sitt "normala" jag igen.


Väl hemma, där vi som vanligt bara mellanlandar en stund på eftermiddagen, hann vi inte göra så mycket innan det plingade på dörren. Där stod grannpojken och frågade om min son ville följa med till honom och spela tv-spel. Haha. Trots att jag kanske anser att det finns bättre saker för barn i den åldern att göra, så kändes det riktigt kul att han kom och frågade. Det är inte något som är speciellt vanligt. Så självklart fick han följa med. En timme senare gick jag dit, och det var superlugnt. Blev faktiskt riktigt förvånad, för grabbarna brukar höras. Blev kvar en liten stund, innan det faktiskt var dags för oss att åka. Fick bli en liten snabbtur till affären för att införskaffa lite diverse nödvändigt. Ett litet plus i kanten blev att pojkvännen åkte och köpte med pizza också. 

Av star-shine - 20 oktober 2014 23:16

Äntligen tog jag mig ut idag, och fick prata med lite vänner och bekanta. Kändes riktigt skönt att få prata med någon annan än sonen. Missförstå mig rätt, det är inte alls fel att prata med min egen son, men ibland behöver man som vuxen få prata med och umgås med andra vuxna. 


Även sonen blev glad då han fick vara på hemmaplan och leka. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska göra med sonen och hans svårigheter att lyssna på andra barn, men kanske kan få tips på det i morgon då jag ska träffa olika personer som jobbar med barn och hur man hanterar konflikter. Det känns som att det är nödvändigt att få hjälp nu innan det går för långt.


Med det säger jag God natt.

Av star-shine - 20 oktober 2014 12:02

Finns det något jag verkligen avskyr så är det att vänta. Speciellt när jag inte kan påverka alls. Sitter för tillfället och väntar på att sköterskan från barn och ungdomsmedicin ska ringa. Skulle få en tid till sonen inom det närmaste. Han har astma och allergi, men sjukvården har varit otroligt kass på att följa upp honom och medicineringen. Så, efter några långa nätter så tröttnade jag nu och ringde till dem, och - hon skulle ringa upp mig så fort telefontiden var slut så hon kunde kolla tider. Hmm, ja, telefontiden var slut för snart 3 timmar sen, men det klart, dehar väl lunch nu.


Det jobbigaste med att vänta på ett telefonsamtal är att man kan inte göra något alls. Jag hade en plan redan imorse om att jag skulle ta en dusch under förmiddagen, men känner att går jag in i duschen så kommer mobilen garanterat att ringa. 


Finns det någon därute som har erfaranhet av små barn och astma/allergi? Finns det någon medicin som är bra? Som det ser ut just nu så inhalerar sonen varje morgon och varje kväll, plus att han även får på natten nu. 

Av star-shine - 19 oktober 2014 22:00

Dagen idag har spenderats tillsammans med min son. Vi vaknade ganska sent och passade på att sega oss ordentligt. Den lilla stund som blev kvar av förmiddagen efter frukost och andra morgonbestyr ägnades åt att titta på film. När filmen var slut kände jag att vi måste passa på att gå ut, när det otroligt nog inte regnar. Så sagt och gjort, vi klädde på oss och gick ut. Fixade ved och sen gav vi oss på lövhögarna utanför. Sonen verkade tycka det var roligast att hoppa i lövhögarna jag lyckats få ihop.


Vi fick oss ett par timmar ute, innan vi gick in för att få i oss lite mat. Eftermiddagen bestod av lek och mer film. Passade även på att börja med mitt lilla projekt, men blev inte alls kompis med symaskinen så fick se mig besegrad. Får bli nya tag en annan dag, med den vanliga symaskinen istället.



Av star-shine - 18 oktober 2014 14:49

Idag är en sån där dag då jag helst av allt bara hade velat krypa ner under täcket och somnat om. Eller kanske inte direkt jag vaknade, för då var det en liten grabb som tittade bedjande på mig och ville mysa. Självklart fick han krypa ner under mitt täcke, trots att han var iskall. Han är expert på att sparka av sig täcket när han sover så han är verkligen iskall om fötterna på morgonen, tror det är dags att börja med strumpor på natten.


Nej humöret försvann någon gång under förmiddagen. När jag tröttnat på dagens tjat. Tröttnat på att alltid behöva vara den som allt hänger på. Samtidigt som jag känner mig ensammast i världen.


Gör jag ingenting så blir det ingen mat, det förblir kallt inne och dammråttorna attackerar. Trots att jag ber om hjälp så får jag ingen. Jag talade om för ett par dagar sedan att jag var otroligt trött på att sitta här själv, utan att ha någon alls att prata med, och less på att behöva ta allt ansvar själv. Ja, det resulterade i att pojkvännen surt valde att sova kvar här. Jaha? Gjorde det saken bättre för mig? Nej, inte det minsta. Det kvittar mig om det finns en person ytterligare här om denne ändå bara sitter djupt insjunken i sin mobil eller i något kasst tv-program, jag får inget som helst utbyte av det. Får ingen hjälp eller någon att prata med, så det spelar liksom ingen roll.


Missförstå mig inte, jag tycker otroligt mycket om honom, men jag orkar inte med situationen som den är just nu. Ingen av oss mår bra, och det sliter ganska mycket på vår relation till varandra. 


Jag har suttit och tänkt senaste tiden, på allt jag har varit med om, och konstaterat att det inte är speciellt konstigt att jag reagerar som jag gör. 


Samtidigt, om det finns någon som har hittat hit, och läser mina röriga inlägg, så får ni gärna komma med tips och råd, hur jag kan handskas med min tillvaro på ett bättre sätt.

Av star-shine - 17 oktober 2014 15:59

Dagen idag har än så länge passerat utan några större händelser.


Har fixat med några papper till försäkringskassan så nu kan man ju hoppas på att de slutar bråka med mig. Övrigt har jag inte orkat ta tag i än. Jag känner mig totalt orkeslös. Samtidigt känner jag mig både ledsen, tom och arg. Undrar varför jag känner mig så, när jag egentligen vill må bra, vill vara full av ork och energi och hitta på massor med roliga saker.


Idag tog det otroligt länge för mig att ta mig upp ur sängen, antagligen för att jag inte hade något som tvingade upp mig. Pojkvännen skjutsade faktiskt sonen till förskolan idag, så jag skulle få ta det lite lugnt. Allt har ju två sidor, och jag är glad att han faktiskt ställde upp, samtidigt så blev det ju det här slöandet i sängen halva dagen. Lyckades till slut ta mig upp, tvinga i mig lite frukost för att sen lyckas ta mig in i duschen. Efter det kände jag mig lite piggare och tänkte att nu är det dags att ringa det där samtalet jag har dragit på. Gjorde det, men inget svar.


Blev ytterligare slötid, fixade lite "snabbmat" och så, sen var det nästan dags för att hämta sonen. Eftermiddagen har mest bestått av slösurfande. Har ett litet hopp om att helgen ska få bli bra istället.



Skapa flashcards